Raf+Lehaen.jpg

Raf Lehaen

Zaakvoerder, fotograaf, videoproducer, cameraman

 

OPLEIDING en ervaring

Na mijn opleiding aan de filmschool in Brussel kon ik starten als cameraman bij een regionale zender. Ik combineerde dat al snel met freelance opdrachten voor Outside Broadcast (nu NEP), VTM en diverse productiehuizen.

Naast de Foto- en Filmfabriek maak ik sinds 2012 halftijds deel uit van het video-productieteam van LIMEL, een ondersteunende dienst van KU Leuven.

Mijn eerste stappen als professioneel fotograaf zette ik met een mobiele fotostudio, wat ideaal was voor communies, lentefeesten en familiereportages aan huis.

Mijn honger naar specialisatie, creatieve ideeën en trends stil ik door continu workshops te blijven volgen. Ik hou er van om uitgedaagd te worden en te werken buiten mijn comfort-zone. Zo kan ik blijven groeien in mijn vak.

WAT EN VOOR WIE?

Bedrijven contacteren me om hun verhaal, product of dienst creatief in beeld te brengen.

Naast de foto- en filmopdrachten geef ik opleidingen en coaching. Zo kan ik op een andere manier bezig zijn met mijn vak. De interactie met cursisten vind ik verrijkend. Ik kom tot nieuwe inzichten door de frisse kijk van deelnemers. Dat maakt me een beter fotograaf en filmmaker.

HOE?

Foto- en filmproductie gebeurt vaak in een team (regisseur, art director, cameraman, make-up artist, ...).
Mijn uitgebreid netwerk van vaste freelancers zet ik in om steeds het perfecte team te kunnen samenstellen. Op die manier kunnen alle mogelijke taken binnen een productie opgenomen worden door de juiste professionals.
Zelf neem ik graag het camerawerk voor mijn rekening of ben ik de fotograaf van dienst.

KWALITEIT

Kwaliteit komt voor mij steeds op de eerste plaats, alleen zo kan ik écht trots zijn wanneer een project tot een goed einde wordt gebracht. Dat geeft me de goesting en drive voor de volgende uitdaging.

Regelmatig neem ik deel aan internationale fotofestivals, wedstrijden en tentoonstellingen. 
Zo werden er 2 portretten opgemerkt tijdens een internationale tentoonstelling in China. Een huwelijksfoto werd geselecteerd als Belgische inzending aan de World Cup Photography 2014-2015. Tweemaal stelde ik tentoon in Bourbon-Lancy, een middeleeuws dorpje in Frankrijk, goed voor samen 80.000 bezoekers.  Eind 2016 behaalde ik het Europees kwaliteitslabel voor fotografen: EP.
Begin 2017 werd een foto gepubliceerd in hét jaarboek voor de culinaire fotografie: Foodprint1617.

 
de-foto-en-filmfabriek-vof-20160714214537.png
FP1617_cover_NL_560.jpg