Raf Lehaen   zaakvoerder van De Foto- en Filmfabriek,  fotograaf, videoproducer, cameraman

Raf Lehaen

zaakvoerder van De Foto- en Filmfabriek,
fotograaf, videoproducer, cameraman

OPLEIDING en ervaring

Na zijn opleiding aan de filmschool in Brussel startte Raf als cameraman bij een regionale zender. Hij combineerde dat al snel met freelance opdrachten voor Outside Broadcast (nu NEP), VTM en diverse productiehuizen.

Zijn eerste stappen als professioneel fotograaf zette hij met een mobiele fotostudio, wat ideaal was voor communieshoots, lentefeesten en familiereportages aan huis. Momenteel focust Raf zich uitsluitend op B2B-relaties.

Naast de Foto- en Filmfabriek maakt hij sinds 2012 halftijds deel uit van het video-productieteam van LIMEL, een ondersteunende dienst van KU Leuven.

“Mijn honger naar specialisatie, creatieve ideeën en trends stil ik door zelf continu workshops te volgen. Ik hou er van om uitgedaagd te worden en te werken buiten mijn comfort-zone. Zo kan ik steeds beter worden in mijn vak.”


WAT EN VOOR WIE?

Bedrijven contacteren hem om hun verhaal, product of dienst creatief in beeld te brengen.

“Naast de foto- en filmopdrachten geef ik opleidingen en coaching. De interactie met cursisten vind ik verrijkend en het zorgt voor een bijzondere kijk op mijn vak. Ik kom tot nieuwe inzichten door de frisse kijk van deelnemers. Dat maakt me een beter fotograaf en filmmaker.”


KWALITEIT

Regelmatig neemt hij deel aan internationale fotofestivals, wedstrijden en tentoonstellingen. 
Zo werden er 2 portretten opgemerkt tijdens een internationale tentoonstelling in China. Een huwelijksfoto werd geselecteerd als Belgische inzending aan de World Cup Photography 2014-2015. Tweemaal stelde hij tentoon in Bourbon-Lancy, een middeleeuws dorpje in Frankrijk, goed voor samen 80.000 bezoekers.  Eind 2016 behaalde hij het Europees kwaliteitslabel voor fotografen: EP.
Begin 2017 werd een foto gepubliceerd in hét jaarboek voor de culinaire fotografie: Foodprint1617.

“Kwaliteit komt steeds op de eerste plaats, alleen zo kan ik écht trots zijn wanneer een project tot een goed einde wordt gebracht. Elke opdracht moet beter dan het vorige. Dat geeft mij de goesting en drive voor de volgende uitdaging.”