HOE GAAN WE TE WERK ?

Alles start met een verkennend gesprek. We overlopen de mogelijkheden en adviseren een stijl die het best bij uw strategie past. U ontvangt kort daarna een vrijblijvende offerte.

U wenst verder te gaan? Dan starten we met het schrijven van een eventueel scenario (film) en bepalen de stijl (film en/of fotografie) in nauw overleg met u als klant. We leggen nadien opnamedata vast en plannen het materiaal in (camera, licht, ev. klankmateriaal, ...) Ook de juiste professionals worden ingeboekt, waarna we de opnames starten!
Na montage (film) of nabewerking (fotografie) kijken we samen naar het eindresultaat. Waar nodig, worden nog aanpassingen uitgevoerd.


wAT KOST HET ?

De offerte voor een filmproductie wordt opgemaakt op basis van de nodige tijd en de betrokken professionals. Deze kost wordt uitgedrukt in dagtarieven. Het nodige materiaal wordt eveneens begroot en vermeld op uw offerte. Dit alles samen is de kostprijs van uw film. Niet meer, niet minder.

Voor fotografie werken we doorgaans met een dag-, halve dag- of uurtarief. Deze tarieven zijn inclusief de standaard nabewerking. Voor foto-producties waarbij een visagiste, styliste, art director of bijvoorbeeld een intensieve nabewerking nodig is, stellen we u eerst een vrijblijvende offerte voor. 


IS MIJN IDEE REALISEERBAAR ?

Neem zeker contact op als u niet goed weet of uw idee realiseerbaar is. Ligt uw vraag toch niet binnen onze mogelijkheden, dan willen we u daar even goed eerlijk in zijn. We begeleiden u dan graag vrijblijvend naar een van onze betrouwbare partners uit ons netwerk.

Heeft u nog geen idee? Laat ons weten wat u juist wil vertellen. Aan de hand van een conceptvoorstel op maat komen we er samen zeker uit.


Onder welke vorm krijgen we het eindresultaat?

Foto's worden digitaal en in alle gewenste resoluties afgeleverd, afhankelijk van het gebruik.

Films worden standaard afgewerkt in full HD. Daarnaast worden er aangepaste versies voorzien in functie van het gebruik (Youtube, Vimeo, Web, Mail, ...) We bespreken op voorhand het gebruik van de video en welk platform. (Vertical en square video, VR, AR, 4K, …)


Is het eindproduct steeds auteursrechtvrij?

Het auteursrecht behoort steeds toe aan de fotograaf of filmproducent. Er worden wél rechten verleend voor het gebruik van de foto of de film. In sommige gevallen kunnen de auteursrechten overgedragen worden. Bespreek dit zeker bij het startgesprek.

Bij filmproductie dient er ook rekening gehouden te worden met het auteursrecht van derden, bijvoorbeeld bij gebruik van muziek. Wij zullen hier in adviseren.