Flexibele planning

Om de veelzijdigheid van een bedrijf in beeld te brengen is het soms nodig om op verschillende locaties en verschillende (onverwachte) momenten te filmen.

Voor Anthony Cranes werkten we daarom een formule op maat uit: wanneer een interessante werf zich last-minute aanbood konden we snel ter plaatse gaan.

Realisatie: De Foto- en Filmfabriek
Regie en camera: Raf Lehaen
Drone: Friend Productions
Montage: Rik Graulus
Grafiek: Sara Van Damme


specifieke wensen

Layerwise wist heel goed wat ze wou. Deze productie past in een reeks films, die al eerder werden gemaakt in het thuisland van het moederbedrijf 3DSystems.
De opdracht was duidelijk: zorg ervoor dat de ‘look and feel’ aansluit bij de reeds bestaande films. Geen probleem: op maat werken, dat is wat wij doen bij de Foto- en Filmfabriek.

Omdat de machine uit de film niet verplaatst kon worden en bovendien de ruimte waar het zich bevond niet verduisterd kon worden, kozen we voor een nachtopname. Zo hadden we de volledige controle over het licht.

Realisatie: Layerwise / 3DSystems
Camera en licht: Raf Lehaen / Luk Collet
Montage: Layerwise / 3DSystems


Samenwerking

Mobiel 21 is een beweging voor duurzame mobiliteit. Dankzij hun eigen communicatie-specialisten staan ze zelf in voor het inhoudelijk stuk van hun films. Samenwerken mét de klant zit in onze natuur.

Deze film is gerealiseerd in coproductie (De Foto- en Filmfabriek - Mobiel 21) voor 'Ikgeraakerniet.be', een samenwerkingsverband tussen Welzijnsschakels, Mobiel 21 en het Netwerk tegen Armoede.

Realisatie: De Foto- en Filmfabriek
Inhoud: Elke Van Os
Camera: Raf Lehaen
Montage: Rik Graulus


Efficiënte aanpak

Iedere ervaren filmmaker weet dat buitenlandse opdrachten enkele uitdagingen met zich meebrengen, zeker wanneer je maar een beperkte tijd op locatie bent.

En dat was niet anders voor deze opdracht voor Delhaize : we filmden er op 1 dag voor 2 korte films op 2 uiteenliggende locaties in Spanje.
De uitdaging bestond er dus in om op ongeveer 1 uur filmtijd per locatie voldoende beeld en interviews vast te leggen. En dat lukte dankzij een efficiënte aanpak. Ervaring en een goede voorbereiding was hier cruciaal!

Camera: Raf Lehaen
Inhoud: Delhaize
Montage: Micha van Amsterdam
Grafiek: Sara Van Damme


Ontdek de kracht van beeld, zonder zorgen